dimarts, 25 de setembre del 2012

Ara és l'hora de Ciudadanos (C's)

Després que el president Mas hagi anunciat que ben aviat dissoldrà el Parlament i convocarà eleccions per al 25 de novembre, els que tenen el camí més fàcil i engrescador són el senyor Albert Rivera i els seus 'ciudadanos'. Per què?
De la mateixa manera que el SI els va donar ales i permetre que aquell resultat insòlit de les eleccions al Parlament que els va donar tres diputats, es repetís en les següents eleccions, ara ha estat el president Mas qui els ha donat arguments per animar tots els catalans que no se senten independentistes, i aquells que no voten a les eleccions autonòmiques, perquè no hi creuen, perquè acudeixin aquesta vegada a votar per aconseguir reduir el nombre de diputats sobiranistes al nou Parlament. Sobretot ara que el PSC està trontollant i no dóna un missatge clar i que el PP català no ha acabat de convèncer els catalans espanyolistes.
He escoltat les declaracions dels portaveus dels diferents grups municipals, després de la sessió del Parlament (ERC no ha dit res, encara), i haig de dir que el millor discurs, al meu entendre, ha estat el pronunciat per Jaume Collboni. Al marge de l'opinió que cadascú pugui tenir sobre les seves paraules, ha fet una crítica ben argumentada sobre el discurs del president. Això no es pot dir de Joan Herrera que, com acostuma a fer, es mou amb tòpics que repeteix i repeteix fins a cansar-te.
Joan Laporta, que ja es veu fora, ha continuat fent el pilota al president, potser per entrar al partit de cara a les properes eleccions, això si pretén continuar la seva carrera política. I SI?... Un discurs oportunista, per a un grup monotemàtic.
Tinc ganes d'escoltar les opinions d'ERC, per comprovar si s'han fet grans i podem comptar amb ells per a un futur clar. Del PP, permeteu-me que no en digui massa res: tòpics per continuar treballant en contra de Catalunya.
El president Mas m'acaba de posar en un compromís: a qui haig de votar? No és fàcil perquè la política social és important i no em va agradar la del tripartit, ni la de l'actual govern, però no es faci il·lusions el senyor Rivera perquè el meu vot no serà per a ell.