dissabte, 1 de setembre del 2012

No és bo que des de la premsa ens vulguin confondre

Acostumo a llegir els escrits de Francesc de Carreras a La Vanguardia, per allò de conèixer l'opinió dels esdeveniments, de persones que pensen de manera diferent a mi, però que ho argumenten i ajuden a reflexionar. A vegades per consolidar els propis pensaments, en altres ocasions per contrastar i refinar la pròpia opinió de les coses.
Haig de dir que normalment estic d'acord amb la seva argumentació, però discrepo de la seva ideologia. Aprenc de les seves lliçons de dret, però em grinyolen els seus principis polítics. A l'article d'avui, però, la seva argumentació no és consistent perquè parteix d'una base falsa i interessada. No és cert que Catalunya es mobilitzi contra l'Estat per una mala gestió del propi govern. Estaríem d'acord en que caldria demanar responsabilitats per la mala gestió, l'estatal i l'autonòmica, però la mobilització que es proposa des del govern català és per a un canvi en el sistema de finançament. Que l'articulista no ens vulgui confondre!
Penso que en aquesta ocasió Francesc de Carreras no ha estat honest en el seu escrit, provablement per la seva animadversió a tot allò que fa olor de nacionalisme català, i això no està bé. No pot ser que critiqui la posició del govern i d'una bona part de la ciutadania, falsejant els motius de la moguda. Continuaré, però, llegint els seus articles periodístics perquè els considero pedagògics, sense oblidar quina és la seva manera de pensar i què desitja per als catalans.
Haig de dir que en el post d'avui volia parlar sobre un apunt que he llegit d'esquitllada, però que no he pogut contrastar enlloc. Em va semblar llegir en una piulada que el govern de l'Estat justificava l'augment de l'IVA a temes culturals perquè els considerava entreteniment i no cultura. M'agradaria que algú m'ho confirmés, perquè si és cert ho podrem inscriure dins el llibre dels despropòsits del govern del PP.