diumenge, 11 de setembre del 2011

21 desnonaments diaris

De la Diada Nacional només vull referir-me a l'absència de la CUP d'Arenys de Mar als actes institucionals. Desconec els motius, i per tant no puc discutir-los, però han de ser molt importants com per negar-se a participar, si no com a partit polític, sí com a membres que són de la Corporació Municipal de la vila. Als llocs s'hi és o no s'hi està, però a mitges tintes no s'hi val. M'agradarà conèixer els motius.
Mentre celebrem la Diada Nacional de Catalunya, ens assabentem del més que probable retorn de l'impost sobre el Patrimoni, el mateix dia que llegim als diaris que diàriament, a Catalunya, hi ha 21 desnonaments. Les dues notícies s'hauran de clarificar, per saber si estem posant més llenya al foc, o bé realment estem aplicant un sistema impositiu regulador de les diferències socials.
A casa nostra no som gens partidaris dels lloguers, i per això aquesta dèria a comprar l'habitatge, encara que ens hipotequem per a tota la vida. Tampoc els preus dels lloguers hi ajuden massa, i ara estem patint les conseqüències, amb tantes famílies que no poden continuar pagant el seu deute i perden bous i esquelles.
Si es confirma la recuperació de l'impost patrimonial, espero que s'apliqui d'una manera intel·ligent i no afecti a les classes populars i mitjanes, sinó que vagi adreçada a les grans fortunes. Si fa quatre dies es va eliminar la desgravació per la compra de l'habitatge, ara faria gràcia que es gravés la seva propietat. Si, com ja he dit abans, a casa nostra no es castigués tant el lloguer, podria ser la manera d'orientar les famílies que dubten en hipotecar-se per la vida, gravant la propietat, però de moment no funciona així.
De la mateixa manera que estaré amatent a la informació de la CUP local, també mirarem la lletra menuda del nou impost, amb la confiança que no s'equivoqui el President, a dos mesos de deixar el càrrec.