divendres, 19 de novembre del 2010

Un bon dia per a la col·lecció

Avui he fet un parèntesi que m'ha anat molt bé. Penso que si es té l'oportunitat, val la pena fer-ho. Sortir de la rutina que, encara que la teva vida sigui molt variada, hi acabes caient. Anar a veure la natura més enllà dels blocs de ciment. Trobar-te amb la gent que gairebé tens oblidada, amb qui un dia vares compartir espai i temps.
Aprofitant que havia de dur el cotxe a revisió, he anat fins a Cantonigròs i d'aquesta manera he sortit del mig de la boira que ocupava tota la plana, fins més enllà de l'Esquirol. Als 1.000 metres la temperatura, gràcies al sol mig adormit, això si, arribava als 6 graus (a Vic estaven a 0 graus). 
El Pirineu estava enfarinat i també el Pedraforca, que es divisava clar i net. He aprofitat per fer la fotografia, però costa d'apreciar el Pedraforca i la Serra de Busa (crec que aquest és el seu nom). La passejada no ha estat molt llarga perquè el sol cada vegada estava més espantat i la temperatura baixava.
M'imaginava el canvi que es produiria a Cantonigròs en cosa de poques hores. Era divendres, darrer dia laborable de la setmana, per a moltes persones, algunes de les quals pujarien a passar el cap de setmana. Sempre m'ha agradat imaginar-me indrets que conec, i que s'omplen per temporada. Com són quan la gent no hi és. El més depriment va ser quan vaig descobrir pobles sencers de Mallorca abandonats pràcticament, en temporada d'hivern. Totes les portes eren avall i no es veia ni una ànima. Era trist. Això no té res a veure amb Cantonigròs, que té vida pròpia també durant l'hivern, i això és bo.
Hem dinat a Can Puntí, on hi havia un grup de clients, tots treballadors d'algunes de les cases del poble. Pintors, jardiners, paletes... compartien taula aquests dies de feina fora de llur poble de residència. Ho he trobat molt bé, i m'hauria agradat escoltar els seus comentaris, no pas per xafarderia, sinó per comprovar si parlaven de feina o no. Era el seu temps lliure.
Estàvem al costat de l'estufa, i ha anat bé, perquè quan hem sortit a fora ens hem adonat que feia més fred i el sol ja havia pràcticament desaparegut. La resta del dia l'hem passat a Vic, sense sol, però amb una bona calefacció. Un bon dia per a la col·lecció.