dissabte, 6 de novembre del 2010

Precampanya electoral

Paral·lelament a la visita del Papa a Barcelona, la precampanya electoral continua i cada partit va definint la seva estratègia, sense deixar d'escoltar què diuen els altres partits. El PP està molt envalentit arran de les sentències del Tribunal Constitucional i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els ha donat ales i defensa d'una manera ben clara i sense cap mena de dubte, la subjugació de Catalunya a Espanya. C's també està en aquesta mateixa línia i només caldrà veure qui s'emporta els vots dels que pensen que Catalunya està massa capficada amb l'independentisme i la defensa del català.
Del grup independentista sembla que Carretero queda una mica fora de joc, agafant el relleu Joan Laporta, davant d'un partit sense cap més objectiu que la independència. Per contra, ERC que té el desgast d'haver estat governant amb coalició amb el PSC i en temps de crisi, s'esforça per presentar un programa coherent amb els seus principis.
Els dos grans continuen com sempre amb el seu discurs, uns demanant el canvi, recordant ara fa set anys que l'oposició al seu govern també el demanava, i els altres, en hores baixes, defensant el govern d'esquerres com a única solució per al nostre país. Les estadístiques són favorables al canvi, però no queda clar si amb majoria absoluta o bé necessitaran els vots de partits menors.
M'ha cridat l'atenció la por d'Alicia Sánchez Camacho per la possibilitat d'editar un govern tripartit independentista, és a dir, amb Mas, Puigcercós i Laporta. No sé si Mas ho veuria clar, però els altres dos segur que si. Per una banda Laporta només pot anar de tercer en alguna combinatòria i si es manté a l'oposició ja sabem el discurs que farà. Puigcercós ha estat al govern i per tant ha moderat el seu discurs. Continuar en el govern li aniria bé per aprofitar l'experiència d'aquests darrers anys. Si passés a l'oposició, perdria la bona posició com a partit independentista, ja que el partit de Laporta defensa una posició clara, sense tocar de peus a terra.
Veurem com continua la precampanya, però de moment no hi ha massa misteris.