dijous, 18 de novembre del 2010

Ciudadanos s'apunta al carro dels independentistes

Em direu primmirat, però m'he fixat en la notícia de l'Avui sobre els errors gramaticals de C's. Ja sé que tothom es pot equivocar i quan fem les coses de pressa correm el risc d'escriure malament o deixar-te paraules importants. Tot i així no podem oblidar que si pretenem liderar un projecte polític, com a mínim hem de donar una imatge de controlar la situació i no caure en errors de manera innocent. 
En aquest cas Ciudadanos es declara independentista, la qual cosa resulta sorprenent, encara que si entren al grup mixt del Parlament, amb Solidaritat i Reagrupament, algun element en comú haurien de tenir. Però al marge d'aquest error que es pot deure al descuit de la paraula "no" al davant, són preocupants els errors gramaticals, ja que no tan sols demostren un desconeixement de la llengua, sinó també la improvisació i la manca de pulcritud al fer la feina. Si això passa en campanya electoral, que passaria si arribessin a governar?
És clar que mentre C's s'equivoca i escriu malament la llengua, la senyora Sánchez-Camacho es dedica a disparar contra independentistes i immigrants. A vegades penso que els errors són simples traïcions de la subconsciència, que ens delaten. Ara ningú del PP acceptarà que en el fons del seu missatge hi ha un contingut xenòfob. No queda bé, però les seves actuacions, no pas ara en campanya, sinó des de sempre, ratllen la xenofòbia, en voler predicar un discurs populista a l'estil de la Plataforma de Josep Anglada.
Qui em despista una mica és Montserrat Nebreda i el seu vídeo anomenat "porno". De fet es contradiu al final, quan surt amb la tovallola, perquè realment el que ha pretès és cridar l'atenció, no pas per les imatges, sinó pel so de fons. Crec que hi havia altres maneres de plantar car a la manipulació d'alguns partits polítics, sense necessitat de muntar el vídeo de campanya.
No ens desanimem, i recordem que encara queda una setmana ben bona de propaganda electoral, sense cara a cara, segons sembla, per culpa d'algú. Encara, doncs, podrem descobrir noves maneres de cridar l'atenció. De moment l'originalitat no ha donat els resultats esperats. Veurem si els dóna el dia 28.