dissabte, 9 d’octubre del 2010

Se'n diu prudència

Acabem d'arribar de Vic, més aviat del previst, però condicionats per la previsió de tempestes d'aquesta nit. No volíem apurar massa i trobar-nos amb un xàfec. M'agrada veure com plou, però sempre que estiguis a cobert. No sé si acabarà plovent tal com ens han anunciat, però és de les vegades que no podem dir que no ens ho hagin advertit. Després, si hi ha desgràcies, no podrem pas dir que no ens havien avisat.
Ha estat un dia familiar i m'ha servit per desconnectar de la pilota d'Arenys de Mar. Una pilota que es deurà desinflar, però que amb pocs dies s'ha fet gegant. De fet és el que passa amb la relació entre persones diverses que han de compartir espai i temps. A vegades s'infla sense sentit i de la mateixa manera que es fa gran de cop, també es desinfla sense adonar-te'n. En alguna ocasió, però la inflada té delicte i la desinflada no ve tan fàcilment. Haurem de mirar si aquesta vegada es tracta més d'una falsa alarma que no pas d'un problema real.
Aquest cap de setmana, si el temps ho permet, hi ha molts actes programats a Arenys, i aconsello als de fora que consultin la web municipal per conèixer quina és l'oferta. La coincidència amb la presència del nostre grup municipal al programa de ràdio dels diumenges al matí, farà que em perdi alguns actes, que espero es puguin celebrar i tinguin l'assistència que es mereixen.
Demà probablement em mossegaré la llengua més d'una vegada, però és una acció que amb el temps he après a fer, malgrat algú es pugui pensar que ho trec tot per la gola sense contemplacions. La vida i la política en concret, t'ensenyen a pensar dues vegades abans de dir el que penses. Sempre procuro no mentir, sinó, en tot cas, deixar de dir la veritat. Hi ha, però, qui t'ho posa difícil i llavors el somriure complaent et delata, encara que mai et podran dir que ho has dit. Compartir és difícil i aguantar estoicament allò que no t'agrada, encara més. Sempre arriba, però, el dia que tot surt i s'explica. No pas per venjança, sinó per a la teva pròpia salut, bàsicament mental.