dilluns, 18 d’octubre del 2010

Incoherència de C's

La coherència en política també és important, i quan es jutja els altres s'ha de tenir la certesa de no caure en el mateix error. El temps passa de pressa i la memòria històrica ens desvetlla sorpreses. Avui m'he fixat amb la notícia en què recordaven la crítica que Ciudadanos va fer de l'anunci de les seleccions catalanes pel fet d'utilitzar menors. Ara C's es presenta en precampanya amb una colla de nus, entre ells el d'un menor.
No sé si ho justificaran d'alguna manera, però és evident que s'han ficat de peus a la galleda. Aquella vegada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els va donar la raó. Desconec si algú denunciarà l'anunci de C's, ni qui li donarà o no la raó.
En campanya electoral acostuma a passar que es fan afirmacions a la lleugera i s'incompleixen promeses d'anys anteriors. L'afany per guanyar electors, a qualsevol preu, amaga la realitat i despista els actors. Els responsables de les campanyes no acostumen a tenir gaires escrúpols, i dirigeixen els candidats d'acord amb el seu pla estratègic. És per això que es detecten contradiccions en les seves declaracions, tot repassant el passat.
Seguirem la història del vídeo de C's, per comprovar si rectifiquen i retiren el menor. Per al meu gust podrien vestir els actors, i tots plegats hi guanyaríem, si més no amb l'estètica. M'agradaria més que es fixessin en la situació econòmica del nostre país, abans d'insistir tant amb la llengua. La realitat ens demostra que la llengua no és cap problema per a la nostra societat, i en canvi sí que ho és la crisi econòmica, que provoca que un de cada cinc catalans estigui vivint en la pobresa.