dimarts, 5 d’octubre del 2010

Eleccions a la CEOE

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), el senyor Gerardo Díaz Ferrán, ha anunciat que té la intenció de proposar una convocatòria anticipada de les eleccions a la presidència de la CEOE. Un anunci que no pot sorprendre ningú, sinó que feia temps que tothom esperava.
La fallida dels seus negocis Marsans i Air Comet deixaven en una situació difícil al president de la CEOE, que no podia presumir de la seva gestió empresarial, sinó tot el contrari. És per això que des de diferents sectors econòmics i socials es criticava que s'aguantés al capdavant de la patronal.
Desconec si ha estat la pressió rebuda el que ha fet prendre aquesta decisió, o bé si s'ha adonat que en la situació en què es trobava no podia continuar representant la Confederació.
No he tingut temps de llegir a fons la notícia, perquè avui hi havia reunió de govern i després reunió a l'escola dels meus fills. Tot i així sembla ser que la notícia de l'anticipació de les eleccions ha estat ben rebuda, sobretot per part dels vicepresidents, entre els quals potser hi haurà el futur president.  
Al marge de conèixer qui serà el seu substitut, m'agradaria saber quin paper jugaran els empresaris catalans. Ho dic perquè parlem molt fàcilment d'independència, però no ens parem a pensar amb qui comptem, en aquest cas del món empresarial.
Seguirem les notícies que vagin apareixen, al mateix temps que la precampanya de les eleccions del 28 N, després que avui el president Montilla formalitzés la seva convocatòria.