diumenge, 24 d’octubre del 2010

L'enterrament del tripartit

El president Montilla ha declarat que el tripartit ja és història i que no pensa reeditar-lo. Ha deixat clar que el tripartit ha funcionat, que s'ha fet feina, però que ara és hora d'anar sols per no haver de "sacrificar la coherència socialista per una colla de vots". Ha recordat les proclames que fan els socis, jo penso que es referia a ERC i la promesa de la convocatòria del referèndum d'autodeterminació, per dir que no es pot anar junts.
Si us haig de ser sincer, crec que Montilla té raó. No sé si es pot descartar una reedició sense conèixer els resultats, però si més no diu molt a favor d'ell, doncs més clar no ho podia dir, i això el condiciona. Un pacte a tres no és fàcil i només es pot fer quan hi ha necessitat de canviar la inèrcia de molts anys. Per aconseguir establir una política social que reguli les diferències existents a la nostra societat, beneficiant els que menys recursos tenen. 
Jo també penso que amb el tripartit s'ha fet molta feina. Probablement no l'han sabut vendre i algú es pugui creure la dreta quan es dedica a proclamar a tort i a dret que han estat set anys perduts. Potser han estat perduts per la dreta nacionalista de CIU, però no pas pel nostre país. Fins i tot amb temes nacionals s'ha avançat, i potser per això el PSC n'ha rebut conseqüències que l'ha fet trontollar internament.
Si realment el PSC té un programa per a Catalunya, és hora que el posi en pràctica, si més no que ho intenti, defensant-lo al 100% sense la crossa dels seus socis de govern. Serà, però el moment d'analitzar aquest programa per si és el millor per a la nostra nació. Anant sols és quan no es pot posar cap excusa als altres, i s'ha de donar la cara i respondre dels propis actes. La pregunta que molts es faran serà... i als ajuntaments també s'aplicarà la mateixa consigna?