dijous, 15 d’octubre del 2009

Voluntariat a Arenys

Aquesta tarda ens hem trobat per parlar del voluntariat. No es tractava de teoritzar, sinó d'assentar les bases d'un nou voluntariat a Arenys de Mar. No anàvem a inventar res, ni tan sols a implantar res per primera vegada a la nostra vila, sinó recuperar un moviment que fa anys va ser un referent per a molta gent, i que en moments de crisi es fa més necessari i útil.
I és per això que hi hem convidat a la Remei Garcia, un clar referent del voluntariat i del moviment social, i també hi ha assistit una persona clau de l'activisme social, la Carme Parera. La resta d'assistents configuraven una bona representació de la societat civil, que és qui pot respondre i mantenir viva la idea del voluntariat.
La il·lusió de treballar per als altres és el que més et pot omplir com a persona. Tot el que pots fer per als altres és un premi que et regales, i en un temps com l'actual, on presideix l'esperit individualista, qualsevol proposta de treballar per a les persones que s'ho estan passant pitjor, és el millor regal que es pot fer a la societat on vivim.
Estic segur que el projecte triomfarà, perquè surt de les mateixes persones, dels propis protagonistes. Tindrem temps d'anar-ho seguint i valorant, i per què no, per compartir i participar-hi. T'hi apuntes?