dissabte, 24 d’octubre del 2009

Participem i treballem

Demà, amb el canvi d'horari, rebrem la primera sensació que l'hivern s'acosta. A mi em passa que, al fer-se fosc abans, m'entra una espècie de melancolia perquè, encara que sóc més de nit que de matins, la tarda és tan curta que sembla que se t'escola el temps.
Aquesta tarda, encara en horari d'estiu, ha tingut lloc el taller participatiu de Sant Elm, amb la intenció de posar en solfa les propostes veïnals en relació als tres projectes que s'estan redactant dins la Llei de barris, consistents en la construcció d'un equipament cívic, la urbanització dels dos carrers que delimiten el barri, i l'ordenació de la part entre blocs, bàsicament per solucionar els problemes d'accessibilitat als habitatges.
En pocs dies han coincidit tres processos participatius a la vila, dos d'ells urbanístics: la Riera i Sant Elm, i el tercer, tot i que fa referència al Pressupost, en tractar-se d'inversions en espai públic, també té molt a veure amb urbanisme.
Aquesta propera setmana coneixerem el resultat del procés participatiu, a l'Audiència Pública de dimarts, on es presentarà la proposta d'Ordenances Fiscals i Pressupost per a l'any 2010; rebrem el projecte d'urbanització de la Riera, que va ser objecte d'un procés participatiu, i lliurarem als serveis tècnics i als arquitectes encarregats dels projectes de Sant Elm, les propostes, aportacions i suggeriments dels veïns del barri. Serà doncs una setmana molt activa, que comptarà també amb un Ple municipal on es presentaran tres mocions i la renúncia al càrrec de regidor del cap de llista d'ERC i primer tinent d'alcalde, però sobretot on s'aprovaran dos projectes urbanístics importants: el Pla Especial del Port i Stella Maris.
Qui digui que s'avorreix és que no està en òrbita, perquè a tot això hi podem sumar la creació del Banc del temps, o del Voluntariat, la posada en marxa del servei de mediació, una nova fase de l'OAC, la instal·lació dels segons mòduls de l'arxiu municipal, l'arribada d'un nou lot del Banc dels aliments, o del repartiment de kits de Creu Roja adquirits per l'Ajuntament, o... només per posar alguns exemples de les meves regidories i per tant no entrar a parlar de la molta activitat d'altres àrees que són responsabilitat del govern.
Per cert, avui hem assistit a la inauguració del nou edifici de la residència Vil·la Betània. Us haig de dir que és un gran equipament, amb unes instal·lacions que seran l'enveja de moltes altres residències. Des d'aquí la meva felicitació a la comunitat religiosa que dirigeix la residència, i a totes les persones residents i els seus familiars, per la millora que representarà la posada en marxa d'aquestes noves instal·lacions.