dimecres, 14 d’octubre del 2009

Llei d'Acollida d'Immigrants

Una vegada més el Partit Popular de Catalunya es queda sol, bé, sol no perquè ara té el seu aliat Ciudadanos. Ha estat a l'hora de votar la tramitació de la futura llei d'acollida que ho han fet en contra perquè la llei atorga prioritat del català com a llengua vehicular en l'acollida d'estrangers.
És evident doncs, que tot i els canvis de líders al partit, continuen pensant que la seva política contra la defensa del català els dóna més bons resultats que no anant-hi a favor. És per això que ningú s'ha d'escandalitzar si després se'ls titlla d'anticatalans, perquè els seus raonaments costen d'entendre, a casa, des de dins.
Hi ha una manera de pensar, que ve de lluny, que es creu que als estrangers se'ls ha de parlar en castellà, encara que siguis un catalanoparlant. Recordo, ja fa anys, que amb la Mieke ens fèiem un tip de riure quan m'explicava com s'estranyava la gent quan els deia que no li parlessin en castellà, ja que ella només entenia català. La Mieke ens va deixar a primers d'any, després de molts anys de sofriment.
Avui també el PSC i CIU s'han manifestat a favor de la Llei d'Educació Catalana (LEC), tot i les reticències del govern espanyol. És bo que sapiguem anar junts defensant allò que és defensable i evitar les frivolitats que no porten enlloc.