dissabte, 5 d’abril del 2008

Joan Subirats: no tinguis por

Aquesta tarda-vespre Arenys de Mar ha recordat Joan Subirats en un acte d'homenatge pòstum a la seva obra i a la seva persona, en una sala d'actes de la Biblioteca P. Pare Fidel Fita plena d'amics, familiars i coneguts. Ha estat un acte emocionant amb la intervenció de persones amigues que varen conèixer en "Subi", l'Assumpció Maresma, amb qui va compartir treball a Vilaweb, en Jordi Bilbeny...
A la sala d'actes es podia apreciar el treball d'en Joan Subirats a diferents publicacions, portades i dibuixos que s'han pogut reunir per aquest acte d'homenatge, onze anys després de la seva mort.
Seguidament ens hem dirigit a la sala d'exposicions del Calisay, on s'inaugurava l'exposició de la seva obra pictòrica, en una ambientació molt diferent de la que estem acostumats. Un recorregut al llarg de la vida pictòrica d'en Joan, amb obres que m'han impressionat. Sens dubte, hi haig de tornar un dia amb menys gent, i que sigui possible gaudir amb tranquil·litat del seu art. No cal dir que us animo a visitar-la.
Molta gent vinguda de Sant Carles de la Ràpita, on va néixer, de Barcelona i arenyencs que recordaven haver compartit hores de feina, a la fàbrica de mitjons Cóndor, o en tertúlies culturals improvisades, també moments d'incomprensió a la seva manera de ser i de viure, que ara, onze anys després, seria més suportable, fins i tot en un ambient de poble, on les mirades són més punyents, i les enveges i xafarderies més descarades.
No vaig conèixer en Joan Subirats, i per tant no he viscut l'acte amb l'emoció que ho feien amics i familiars seus, però sí que me l'han encomanat i he pogut notar les ganes amb que els organitzadors de l'homenatge l'han preparat i la il·lusió amb què ens han volgut recordar en "Subi".
Us engresco a passar per les dues sales i gaudir amb una bona mostra artística. Val la pena!