dimecres, 16 de gener del 2008

La Classe Neutra al Muntaner

Aquest vespre hem assistit a la primera representació de La Classe Neutra, al Teatre Muntaner de Barcelona. L'obra estarà en cartell durant cinc setmanes.
Jordi Pons broda l'obra que farà uns quinze anys vàrem poder veure per primera vegada. L'època és diferent, i per tant les sensacions que es viuen al llarg de la representació, també ho són.
La Classe Neutra és una adaptació típica del segell Jordi Pons, de l'obra de Santiago Rusiñol, l'auca del senyor Esteve. Qui coneix l'obra de Rusiñol t'explica que la versió de Jordi Pons surt de la novel·la i no pas de l'obra dramàtica, utilitzant els personatges, però donant-li un aire i una perspectiva diferents.
No fa massa que la vàrem poder presenciar al Teatre Principal d'Arenys, i tot s'ha de dir que l'entorn i el caliu varen jugar un paper important. Avui a Barcelona, amb una bona representació d'arenyencs, comptava amb la presència de crítics i personatges del món de la faràndula.
Qui no coneix Jordi Pons ni la seva tasca teatral, de ben segur que surt impactat de l'obra. Els que tenim la sort de poder seguir en Jordi, només podem dir-li que en la representació de l'obra es nota la seva mà, la seva màgia, el seu caràcter.
Si em permeteu us diré que, la sensació que he tingut avui, comparant-ho amb la representació a Arenys, és d'uns passatges de l'obra més lents i que en algun moment determinat, semblava que posava en perill l'atenció del públic. També he pensat que podia ser un efecte fruit del cansament que jo arrossegava avui.
Si voleu veure una interessant versió de l'obra de Rusiñol, amb uns actors i actrius molt ben dirigits, i amb un molt bon nivell interpretatiu, no us ho perdeu, i aneu al Teatre Muntaner, els propers dies.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, vaig tenir l'oportunitat d'assitir ahir, dia 17 de gener,a la representació i vaig quedar gratament sorprés. Em va semblar magnífica l'obra, la interpretació dels actors (destacaria el paper de l'estevet, el de l'avi i de la mare..., sense menysprear les altres actuacions)L'escenografia bona i el ritme bo. Potser es podria allegeurir algun passatge com el de la professor... Sens dubte puc dir que vaig gaudir de l'espectacle. Espero que tingui sort i bona acollida, ja que es mereix que ressoni a la cartellera d'aquesta temporada.
Xavier Raventós