diumenge, 6 de gener del 2008

La rauxa recupera el seny

La nit de Reis és nit de naps a la nostra vila; una nit que moltes persones temen i d'altres esperen que arribi. Des dels fets d'ara fa dos anys, l'expectativa ha estat més important, però hi ha hagut un treball que sovint s'oblida, que pot haver estat la clau de l'èxit de la nit.
Desconec detalls de com ha anat la nit i dels possibles desperfectes i bretolades que hi puguin haver hagut, però pel que m'ha semblat veure i he pogut llegir per Internet, la nit va seguir l'esquema traçat i treballat amb els mateixos joves.
No és hora de posar medalles, però sí que val la pena fer constar que les coses no s'improvisen, i que els acords i el seu respecte, s'obtenen després d'hores i dies de negociació; d'escoltar una i altra part; els pros i els contres, i aconseguir consensuar els actes, els límits, i les responsabilitats a compartir.
Tot fa pensar doncs, que la tradicional nit de naps i cols pot haver superat l'examen, gràcies a la preparació, l'estudi i la planificació, i podrem dir amb orgull que la vila d'Arenys de Mar ha normalitzat una de les seves tradicions més singulars, i que a partir d'ara tenim la fórmula per deixar de patir, i fins i tot, d'haver de desmuntar el mobiliari urbà, per prevenció.