diumenge, 19 d’agost del 2007

Torneig de Sant Roc passat per aigua

Aquest cap de setmana tenia lloc a Arenys de Mar, el torneig de Sant Roc de futbol, de categoria juvenil. Els equips participants han estat el C. F. Damm, la U. E. Castelldefels, el Blanes i el Club de Futbol Arenys, l'amfitrió.
Ahir dissabte es varen jugar els partits de la primera ronda, en què varen guanyar la Damm i la U.E. Castelldefels, aquests ens varen guanyar per cinc a zero. Si ho recordeu, quan vaig marxar del camp, gairebé al final del partit, estàvem perdent per tres a zero.
Avui era el dia que es decidia el guanyador, i s'ha fet un tip de ploure. El partit per al tercer i quart lloc s'ha suspès, però no la final que s'ha pogut jugar gràcies a l'estat del camp. Tothom coincidia a dir que abans de la instal·lació de la gespa artificial, amb la pluja d'aquesta tarda no s'hauria pogut jugar el partit, però ara, amb poca estona l'aigua queda absorbida i el camp en condicions de jugar-hi.
En la inauguració oficiosa (la oficial serà a finals de setembre, amb tots els equips de l'Arenys constituïts) ha sigut providencial la gespa instal·lada de manera que ha ajudat a justificar el per què de la seva necessitat.
L'aigua que aquests darrers dies cau, compensa la sequedat de moltes setmanes sense una gota d'aigua, però va fatal per al turisme i l'estiueig. Sobretot al Maresme, on la costa va plena de rieres, un dia de pluja ve a representar uns tres dies sense platja, com a mínim per als més previsors i curosos. Les terrasses de la Riera també s'han vist afectades i tot l'entramat que està lligat amb l'esport i aficions d'estiu.
Dies d'estiu com el d'avui em refermen l'opinió que a Arenys, com a molts altres llocs, hi ha una manca evident d'infraestructura alternativa, en aquest cas, però també complementària, del sol i la platja. Un foraster que es troba a Arenys en un dia com avui, què pot fer?
És per això que quan es parla tant de la necessitat de places hoteleres a Arenys, jo sempre afegeixo que calen més coses; que no n'hi ha prou amb llocs per dormir, si no sabem com "entretenir-los" durant el dia. Confio que el Consell Municipal de Promoció Econòmica treballi fort per trobar noves fonts de riquesa per a la vila, i motius per venir-hi a passar un dia, una setmana o un mes, encara que plogui i baixi la riera.
El campió del Torneig de Sant Roc 2007 ha estat la Damm, una veritable escola i cantera de jugadors de futbol, que té una llarga trajectòria, i que gustosament ve a la nostra població i ens permet gaudir de bon futbol. La U.E. Castelldefels ha perdut a la tanda de penals, després d'anar guanyant bona part del partit, per la qual cosa ha estat un digne subcampió a qui la Damm li ha costat de guanyar.