dimecres, 22 d’agost del 2007

Arenys de Mar, protagonista mediàtica

Ahir i avui la nostra vila ha estat notícia en una bona colla de mitjans de comunicació. El motiu: la Riera. La gent que coneixeu bé la nostra vila sabeu que des de ja fa uns quants anys, la nostra Riera, veritable columna vertebral de la població, és coberta (ara s'està cobrint pel seu pas per Arenys de Munt). La notícia que ha fet venir tots els mitjans, no ha estat l'espectacularitat en que baixava per la superfície quan plovia, sinó per com ha baixat per sota (o gairebé com no ha baixat).
Si féssim cas dels que mig en broma comenten que els d'Arenys de Munt aprofiten les baixades de la Riera per treure els trastos de la casa, hauríem de dir que en aquesta ocasió ens han apedregat. El que va baixar va ser runa, sembla ser de les obres de canalització a Arenys de Munt, fins al punt de gairebé taponar la sortida del pont de la carretera i la línia del tren.
Això ha estat notícia (penso jo perquè no hi havia res més per parlar), però a mi m'agradaria més que vinguessin a tractar la problemàtica que us explicava l'altre dia, sobre les competències de les diferents administracions implicades a la part baixa d'Arenys de Mar. Això, però no és notícia! no interessa a ningú, ni té cap tipus d'espectacularitat.
A partir d'aquí podríem entrar a discutir què és notícia i què no ho és, i quan una notícia esdevé notícia i el per què. Segur que a més d'un li ve a la memòria alguna notícia que va estar a les portades de tots els diaris i noticiaris i que, sense haver-se solucionat, ja no se n'ha dit res més. En el cas que tracto, no em faria res que deixés de ser notícia, però amb motiu. La llàstima és que la nostra Riera continuarà essent notícia, encara que només sigui de tant en tant.