dimarts, 19 de setembre del 2006

Profund agraïment al senyor Múgica

Els catalans hem d’agrair al “defensor del pueblo”, el seu interès per fer-nos gaudir dels mateixos drets que la resta d’espanyols. A vegades som injustos i ens creiem que tots són enemics nostres. És cert que en més d’una ocasió el senyor Múgica ha malparlat del nacionalisme (s’entén el nacionalisme perifèric i no pas l’espanyol), però cal pensar que tot ho fa a fi de bé.
El “defensor del pueblo” avui ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat de l’Estatut que ens varen deixar referendar, perquè segons afirma (i jo que no sé de lleis no li discutiré) els catalans quedem en situació d’inferioritat respecte als andalusos o els extremenys, i això no pot ser!
A excepció de les comunitats autònomes del país valencià i l’aragonesa, que veuen perjudicats els seus interessos, el “defensor del pueblo”, com també el Partido Popular Español, vetllen pels interessos dels catalans, i no volen permetre que hi sortim perjudicats. Al mateix lloc de la balança hi ha el nou partit Ciudadanos de Cataluña, que no pensen permetre que no puguem tenir els mateixos drets que la resta dels espanyols.
És important que sapiguem valorar els fets amb objectivitat i no ens deixem portar pels sentiments i la passió. Encara bo! que Madrid ens va retallar l’Estatut, perquè si hagués colat el que varen aprovar els nostres legítims representants al Parlament de Catalunya, el treball i esforç del PP, el senyor Múgica o el nou partit abans esmentat, hauria estat molt més feixuc.