dilluns, 25 de setembre del 2006

El pacte Immoral

Ho deia Jordi Pujol a l’entrevista que ahir diumenge publicava La Vanguardia “...Amb el PP no es pot pactar. Perquè ha provocat una fractura molt profunda, que no és solament política, sinó moral. Una ruptura amb CIU, per suposat, però crec que també amb Catalunya. Pactar amb el PP és no només políticament sinó també moralment impossible...”.

No sé si aquesta idea és aplicable a qualsevol altre govern, local, estatal... però la veritat és que a Catalunya trobaríem uns quants ajuntaments governats a partir del pacte CIU-PP, com per exemple el meu estimat Arenys de Mar. Normalment, però en aquests casos es justifica dient que el treball del govern municipal no és polític sinó de gestió. Tot i que no els nego part de raó, se’m fa difícil entendre on està el límit a partir del qual és política o gestió pura. És la mateixa sensació que tens quan algú et diu que no té ideologia (?).
La història d’Arenys de Mar no té pèrdua, perquè si repassem els arxius trobaríem pactes de govern PSC-PP, en moments que hi havia altres possibles pactes més naturals. És clar que això era abans i el PP no devia ser ni representar el mateix que ara, però passejant avui pel nostre país, podem trobar pactes de govern PSC-PP que no provoquen tants escarafalls.
Crec que estareu d’acord en afirmar que avui, ara per ara, no ens calen més proves per convèncer-nos que el PP està en contra de la voluntat, com a mínim del 90% dels catalans. És igualment evident que no tenim tota la resta a favor nostre, però ja sigui per interessos electorals o per qüestió de sumes parlamentàries, amb més o menys capacitat per dissimular-ho, no ens han declarat obertament la guerra – allò que Aznar sí ha fet contra els musulmans, en el nostre nom (!)-
Però Pujol, en les seves declaracions, no parla només de pactes polítics, que fins i tot podrien tenir alguna explicació sinó que també parla de moral, i això té una altra transcendència perquè es pot interpretar que la política practicada darrerament pel PP, és immoral, i això ja són figues d’un altre paner. És per això que caldrà veure què passa a partir de l’1 de novembre a Catalunya, i del 27 de maig de 2007 a Arenys de Mar.