divendres, 29 de setembre del 2006

Plataformes d'independents

Avui Ràdio Arenys informava de la presentació oficial d’una plataforma d’independents arenyencs, el divendres de la setmana vinent. Veïns Independents d’Arenys (VIA), ha merescut molts comentaris i fins i tot crítiques, molt abans de donar-se a conèixer. Divendres 6 d’octubre, tindrem l’oportunitat de conèixer de mà dels propis integrants de la plataforma, quins són els seus objectius i el treball que estan duent a terme.
De les quatre persones que parlaran divendres, tres són o han estat regidors de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, Ramon Puigvert i Vicenç Martí, d’ICV, i Lluís Blanchar, que en aquesta legislatura formava part de l’equip de govern, però que en aquests moments consta com a regidor no adscrit, després d’haver abandonat el govern i també el partit (UDC).
Curiosament aquests dies s’ha pogut veure que dues formacions polítiques integrades per independents o militants de diferents partits polítics, i que han estat governant en les respectives poblacions, han anunciat canvi d’estratègia. Em refereixo al grup de l’Entesa, d’Argentona, i d’Arenys 2000, a Arenys de Munt. En els dos casos, ERC, ha decidit presentar-se sola a les eleccions del mes de maig.
N’hem parlat en diferents ocasions, també en aquest blog, sobre les candidatures d’independents. També he parlat de llistes obertes. Crec que es fa necessària una nova llei electoral, una de les promeses incomplertes per l’actual govern de la Generalitat. La decisió d’ERC a Argentona i Arenys de Munt, ve a dir que la suposada crisi dels partits polítics no els afecta, o és que realment no hi ha crisi de partits. En aquest cas caldria analitzar on resideix el problema o la causa del progressiu distanciament entre la classe política i la ciutadania.
Caldrà analitzar a fons el projecte de VIA, ja que en unes primeres declaracions de l’actual regidor per ICV, Ramon Puigvert, manifesta que de moment no està previst la transformació del moviment en partit polític, però això no treu que es constitueixin com a candidatura d’independents per a les eleccions municipals de la primavera vinent, sobretot tenint en compte alguns noms que li donen suport.
Seguirem els esdeveniments, tot i que el dia 6 d’octubre hi ha coincidència d’actes a la mateixa hora i no tothom hi podrà participar. Qualsevol iniciativa que pretengui treballar per la millora urbanística i econòmica d’Arenys, que són els temes escollits per aquest dia, serà ben rebuda pels qui estimem Arenys i volem abandonar aquesta situació d’impàs que fa temps estem patint.