dijous, 28 de setembre del 2006

D'opa a opa i tiro perquè em topa

Acabem el mes de setembre i no sé si l'opa d'E.ON tira endavant, si la CNE obeirà Brussel·les, si Endesa i Gas Natural es posaran d'acord, o si el govern canviarà les lleis per protegir-nos de les empreses estrangeres. De fet no sé si això interessa a massa gent.
Probablement, si parléssim més en termes de repercussió crematística, seríem més els que pararíem les orelles. Quins efectes té sobre el preu del diner? sobre la borsa i els plans d'estalvi? sobre les tarifes elèctriques?
És normal escoltar comentaris de cafè sense cap coneixement de la matèria, parlant en clau nacionalista - proteccionista, però desconeixent si tal o tal altra actuació beneficia als accionistes o als consumidors, o a tots dos (!)
Cal suposar que el govern vol el millor, i que si ha intentat burlar les lleis europees, ho ha fet amb les millors intencions. No sé, però, si aquesta és la millor manera d’anar avançant. La sensació que tens és que s’actua tapant forats sense cap tipus de planificació.
Ahir dimecres no vaig poder assistir al Ple Municipal d’Arenys, perquè tenia conferència d’en Salvador Cardús i reunió de pares amb la professora dels nostres fills. És per això que no he pogut fer cap resum i tampoc he tingut ocasió d’escoltar les notícies a Ràdio Arenys d’on, per cert, en vinc de fer el programa Nocturn dels dijous a la nit.
M’he assabentat que ERC va fer una pregunta al Ple, sobre el resultat del Pla d’Acció Cultural, del qual us en parlava al meu blog, fa pocs dies. Un Pla que tenia previst un treball de sis mesos i ja en portem 19. Si no m’han mentit, la resposta del nostre estimat regidor de Cultura, va ser “demà hi faré una trucada”. Si és cert, n’hi ha per posar-se a plorar!
Sembla ser que també es va demanar al govern, què passava amb el Consell Municipal de Promoció Econòmica, que es va crear ara deu fer uns sis o set mesos i encara no s’ha reunit cap vegada. En aquest cas desconec la resposta del regidor Benet Maimí, que en aquests moments ja deu estar fent càlculs de si entra o no al Parlament de Catalunya, després de les eleccions de l’1 de novembre.
Tot plegat... anar fent bullir l’olla, amb més pena que glòria.