dimecres, 16 d’agost del 2006

Sant Roc, vot de vila

Avui setze d’agost, Sant Roc, és la festa petita d’Arenys de Mar. La població renova el vot de vila al Sant, per haver-la alliberat de la pesta, ara fa quatre-cents anys.
Tal com podreu llegir en els enllaços que us adjunto, durant tota la jornada, una bona colla de macips i macipes, es passegen per la vila, amb una almorratxa a les mans i ruixant amb aigua i colònia, a tots els vilatans; trucant per les cases i entrant fins als racons més amagats.
Les fotografies que us adjunto són de l’arenyenc Xavi Salbanyà, que s’ha convertit en el reportista fotogràfic de la vila, fet que podreu comprovar si accediu a la web d'arenys.org.
Avui estic content perquè, al meu entendre, la jornada ha anat molt bé; els meus fills hi han participat i n’han gaudit; però sobretot perquè la festa ha reviscut amb més il·lusió i força, després dels problemes que varen sorgir l’any passat.
Si heu seguit el meu blog, l’any passat comentava que la festa estava en perill i que calia l’esforç de tothom per poder-ho solucionar. Crec que s’ha notat aquest treball de totes les parts, per aconseguir superar els obstacles apareguts i, a més, considero que la festa ha guanyat amb empenta, il·lusió i respecte.
En un any que Arenys està vivint un conflicte de relacions entre el govern municipal i un grup de joves dinàmic al nostre poble, és bo que puguem gaudir de diades com la d’avui, que aparquen els problemes i es busca, amb insistència, passar una vetllada agradable tota la comunitat veïnal.
La passejada nocturna de dimarts va incorporar elements interessants, però li varen sobrar un parell d’episodis que feien confondre la gent i les coses. És cert que parlo d’aparcar els problemes i no de resoldre’ls. Confio que, havent passat l’estiu, es recuperin els contactes entre les parts enfrontades, perquè Arenys els necessita a tots, tal com avui s’ha pogut observar.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Doncs bona Festa Major!!!