divendres, 4 d’agost del 2006

Danys col·laterals

Un atac aeri israelí mata a 23 civils a la frontera entre Síria i el Líban. Els avions han obert foc en una zona agrícola contra un grup de treballadors que estaven carregant de fruita un camió. D’això en diuen “danys col·laterals”, o és un assassinat pur i dur?
No ens confonguem! No estem discutint si som o no som antisemites. Estem discutint si podem permetre més morts innocents amb l’excusa d’eliminar el terrorisme. El terrorisme de qui? No potser que la sensibilitat només funcioni per un canal. És impresentable sentir segons quines declaracions de personatges que han tingut responsabilitats polítiques.
Totes les vides tenen el mateix valor siguin occidentals, del pròxim orient, musulmans o cristians, però a vegades sembla que no ho recordem prou. Hem d’insistir més als nostres representants polítics, que facin l’impossible perquè els atacs s’aturin.
Avui escoltava les notícies i se’ns deia que Hizbulà i l’exèrcit d’Israel, intensificaven els atacs, preveient un acord d’alto al foc de les Nacions Unides. Si això és cert, les perspectives d’un acatament a mitjà termini, són molt poques.

1 comentari:

Dessmond ha dit...

Digues-li com vulguis: danys col·laterals o assassinat.
La guerra no ha estat mai un exercici de cirurgia. Ni de pedagogia. La guerra és així de crua i injusta. Ara i sempre.