diumenge, 27 d’agost del 2006

La palla a l’ull de l’altre

Acabat el mes d’agost, la maquinària electoral es posarà en marxa a gran velocitat. Això no vol dir que fins ara no hi hagi hagut cap tipus de moviment, sinó que des del mateix dia en què es va conèixer la voluntat del president, d’avançar les eleccions, ja es varen detectar moviments, encara que, pel fet de ser temporada de vacances, s’ha fet tot de manera més tranquil·la.
CIU acusa al PSOE perquè està potenciant la imatge del ministre José Montilla, futur presidenciable. A ningú se li escapa que això és cert. L’hem vist a la llotja del Barça, quan el més normal hauria estat veure-hi el president Maragall. Montilla continua de ministre, quan en circumstàncies normals potser ja hauria dimitit per centrar-se a la campanya.
A CIU, però, se li ha de fer memòria que ara fa uns quatre anys, quan Jordi Pujol va manifestar que no es tornaria a presentar a les eleccions per a ser president del govern català, varen organitzar una gran campanya de promoció d’Artur Mas, nomenant-lo Conseller en Cap.
A CIU, PSOE i la resta dels partits, se’ls hauria de fer entendre que utilitzar la imatge per augmentar les possibilitats de votants, no és un frau, però sí que hi ha actituds que ratllen, sinó hi entren de ple, l’engany als ciutadans. Les falses promeses, les inexactituds, les difamacions, els insults, les acusacions sense proves... hi ha moltes tàctiques que s’empren sovint i que no són ni justes ni morals.
De la mateixa manera que un partit presentarà el seu candidat com el millor i el més adequat, també s’encarregarà de criticar i desprestigiar el candidat de l’adversari. Seria bo que cadascú treballés el seu projecte, l’expliqués bé, i si té oportunitat de portar-lo a terme, l’executés. El desànim dels ciutadans, és fruit del desengany post electoral, al comprovar que tot allò que s’havia promès ha quedat en no res.