dimecres, 31 de maig del 2006

Però, què diu la JEC?

Lletrats i entesos en jurisprudència, en lleis i en tot allò que molts humans no acabem d’entendre, digueu-me què pot fer i no pot fer un govern d’un país, d’una nació, davant una convocatòria electoral o referèndum!

Pot demanar el vot per un partit polític?
Pot demanar un Si o un No en un referèndum?
Pot demanar que els electors vagin a votar????? No?????? Doncs què carai pot demanar?
La decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir la campanya de la Generalitat demanant la participació al referèndum, és la cosa més estúpida que se’m podia acudir! En què es basa? No és la cosa més normal que es demani l’opinió de tota la població i se l’animi a exercir aquest dret constitucional? Doncs a què treu cap la prohibició de la JEC? A què juguen?
Ja us he dit al començament de l’escrit que jo no hi entenc de lleis però em regeixo pel sentit comú i, en aquest cas, crec que la decisió de la JEC no té cap sentit i molt menys sentit comú.
Ara serà el Suprem qui decidirà si la JEC té raó o bé la Generalitat està emparada per la legalitat (i repeteixo, pel sentit comú). Segons què decideixi el Suprem ens trobarem amb una desqualificació de la JEC o bé acabarà d’embolicar la troca.
ERC denuncia la campanya de membres del govern pel Si. El PP suposo que tampoc li fa cap gràcia. En aquest cas s’hauria de matisar i decidir si un conseller del govern, membre del PSC, fa campanya com a conseller o bé com a membre del PSC. Algú podria pensar que èticament el conseller no s’hauria de pronunciar ni a favor ni en contra. Altres dirien que com a militants del PSC, que opta pel Si, té tot el dret d’engrescar la gent a votar-hi favorablement. Discutible! Però posar en dubte la legalitat o no de demanar la participació crec que és una ofensa a la intel·ligència, i de rucs ja en tenim massa!

2 comentaris:

Ramon Vinyes ha dit...

Sempre he pensat que una obligació dels governs és la de promoure la participació en els afers públics, sigui en l'àmbit i nivell que sigui. Es com sorprenent.

Anònim ha dit...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»