diumenge, 21 de maig del 2006

El govern d’Arenys, cada vegada pitjor

Se’ns ha dit que Arenys de Mar ha quedat exclosa del concurs per obtenir una subvenció de la Generalitat per condicionament d’equipaments esportius, perquè no va reunir els requisits necessaris d’acord amb les bases. El regidor d’Esports diu que és cert però que es varen refiar del Secretari de l’Ajuntament, que va presentar un document alternatiu. Si mancava documentació a la sol·licitud de subvenció, l'Ajuntament tenia el dret a comptar amb 10 dies per solucionar-ho i presentar-ho correctament. Desconec la interpretació de la Secretaria General de l’Esport ni si s’ha presentat cap recurs (opció lògica si la secretaria municipal considera que el document alternatiu era suficient).

No s'hi val tant mediocritat! No s'hi val donar la culpa al Secretari, en tot cas s'ha d'exigir responsabilitats a qui correspongui. No posaré en dubte la professionalitat i bon saber del senyor Secretari de l'Ajuntament, encara que diré una vegada més que hi ha hagut aclariments i informes de secretaria que són només interpretacions personals i no necessàriament les millors o les encertades (en la tramesa d’informació d’interès personalitzada als arenyencs, en l’assistència o no del regidor no adscrit a les comissions municipals, en la categoria del lloc de treball del cap de recursos humans...).
Durant aquesta legislatura, l’alcalde Rubirola ha afirmat que els diferents criteris interpretatius d’Interventor i Secretari ajornaven decisions i bloquejaven el treball de l’equip de govern. No n’hi ha prou en queixar-se a la premsa. Cal actuar! La ineptitud de molts regidors i regidores de l'actual equip de govern s'ha posat de manifest en més d'una ocasió, i la del regidor d'Esports i Joventut, també.
M'agradaria que tot això sortís als Plens Municipals, a part del canvi de les etiquetes identificatives dels fanals de la Riera. Sempre he dit que el nostre Ajuntament rep molt pocs diners de les institucions supramunicipals i si hi afegim la incapacitat de presentar sol·licituds, ho tindrem magra!
Desconec si el senyor Secretari va assistir a la Junta del Patronat d'Esports, però em consta, com ja ha passat sovint en aquesta legislatura, que els membres del patronat s'assabenten de les decisions que els correspon conèixer, després de ser efectives (això ha passat en casos de modificació del pressupost que, tot i que és el Ple Municipal qui ho aprova finalment, és a la Junta del Patronat on es pren l'acord).
Tot plegat una manca de professionalitat en l'exercici de la competència municipal, que m'agradaria que cadascú assumís la part de responsabilitat que li correspon: l'equip de govern, per començar a fer-ho bé, i l'oposició, per donar a conèixer el mal funcionament i exigir que es rectifiqui. Els arenyencs i arenyenques ens mereixem un govern millor i necessitem qui ens defensi davant de tanta incompetència.
Algú comentava a la xarxa d'arenyautes que la creació de la figura del defensor del ciutadà a Arenys era innecessària. Penso que potser un municipi de catorze mil habitants no el necessitaria (hi ha municipis més petits que el tenen, com és el cas d'Argentona), però la manera de funcionar del nostre govern municipal sí que el fa imprescindible: perquè ens contestin les instàncies; perquè hi hagi el servei d'atenció ciutadana i registre municipal per les tardes; perquè no quedin en un no res les nostres exigències i peticions de millor servei...
Considero que l'oposició municipal, cadascú segons el seu criteri i ideologia, té molta feina per fer durant aquest any que ens queda de legislatura. L'equip de govern també està a temps de rectificar i baixar del castell on s'ha enrocat i tancat a banda. Molta gent passa de la política també pel mal exemple de molts polítics. Qui accedeix a presentar-se a governar un municipi ha d'estar convençut que ofereix una mínima garantia de bon fer i no només ganes de figurar. Crec que no tots s'ho varen plantejar abans de dir si.