dilluns, 1 de maig del 2006

Més sobre el Ple

L’escrit que vaig penjar aquest dijous, fent referència al Ple Municipal del dia abans, no va agradar a representants polítics de l’oposició. Potser perquè només s’entén la crítica quan s’està al govern i costa d’acceptar-la quan es fa, o s’hauria de fer, política d’oposició, que no vol dir oposar-se sistemàticament a tot el que diu i vol fer qui governa. Accepto que les possibilitats d’actuar des de l’oposició són escasses però no són nul·les.
Per altra banda, Arenys no és una excepció ja que ho podem trobar a tot arreu. En tot cas, l’alternança política al govern municipal d’Arenys, que canvia de govern cada quatre anys, fa que la sensibilitat de l’oposició sigui més aguda, tot recordant temps passats.
Si vàreu llegir l’article esmentat i les dues intervencions que us comentava, us adonareu que em manifestava molt crític vers l’actuació dels regidors i regidores al Ple Municipal. La sensació que moltes vegades tens, quan assisteixes al Ple, és que s’aprofita per fer electoralisme davant els micròfons de Ràdio Arenys. De fet, des de la pèrdua de la majoria absoluta de la coalició de govern CIU-PP, tots els temes que es presenten al Ple necessiten un pacte previ per assegurar que tiraran endavant. Això fa que es redueixin les discussions i que els oients i assistents puguem assabentar-nos de les negociacions prèvies. Ens quedem amb els acords consensuats, les anècdotes i els precs i preguntes que l’oposició planteja a l’equip de govern.
També es fa difícil seguir el treball de l’equip de govern, perquè els nostres polítics no ens presenten a primers d’any un programa d’actuacions clar i vinculat al pressupost que s’aprova. No ho ha fet l’equip de govern en tota aquesta legislatura ni ho va fer l’anterior govern del tripartit durant els quatre anys que va governar.
Tot fa pensar que fins a les eleccions del maig de 2007 la música sonarà si fa o no fa com fins ara, amb poca capacitat de govern i una oposició vetllant molt per la imatge que els convé donar. I d’aquí a 12 mesos ja veurem si els partits polítics que es presentin a les eleccions són capaços d’engrescar els vilatans i donar-nos una mica d’esperança que han constatat que s’ha de canviar la manera de fer política.