divendres, 10 de febrer del 2006

Taula de diàleg

ERC d’Arenys de Mar proposa crear una taula de diàleg per asseure joves napaires i govern local per intentar trobar una solució a la “crisi” provocada pels fets de la nit de naps, i aconseguir que no tingui efectes de cara a les properes celebracions i festes locals.
Ja fa dies que unes quantes persones estem reclamant aquest diàleg com a única manera de resoldre aquesta crispació entre les dues parts i que afecta a tota la població en general. Se’m fa molt difícil pensar que algú pugui estar en contra de trobar solucions de manera civilitzada i raonada, i vull creure que tothom s’esforçarà per aconseguir acabar, d’una vegada per totes, amb una situació com l’actual.
Celebro la proposta d’ERC i m’agradaria veure que la resta de forces polítiques i també el col·lectiu de joves napaires s’apunta a aquesta iniciativa, amb la voluntat de retornar a la normalitat, sense oblidar els fets ocorreguts però amb l’ànim d’acceptar la part de responsabilitat que cadascú té, i trobar la manera de perpetuar les tradicions sense que comportin enfrontaments però tampoc danys al mobiliari públic i la propietat privada dels arenyencs.
ERC proposa la figura del mediador com a “interlocutor vàlid per a les dues parts”. Al meu article d’aquest mes de febrer, a l’Ametlla d’Arenys, parlo de la mediació com una acció cada vegada més necessària i que els ajuntaments assumeixen per millorar la qualitat de vida, evitant discussions i problemes d’integració social i cultural. No cal dir que també és bo que la ciutadania compti amb un mediador en les seves relacions amb l’administració. Aquesta figura es contempla a molts municipis, a partir del defensor del vilatà.
Per tot això felicito a ERC per la seva iniciativa, i animo als partits polítics, al govern municipal i als joves napaires, familiars i amics, a participar d’aquesta taula de diàleg i defugir d’aquesta situació tan desagradable que estem patint tots els arenyencs i arenyenques.