diumenge, 5 de febrer del 2006

Dissabte cultural

Ahir dissabte, Arenys va estar a l’altura del concepte que se’n té encara que a vegades posem en dubte. Ahir dissabte hi va haver dos esdeveniments culturals de rellevància que varen omplir les sales i on es varen poder sentir llargs aplaudiments.
A la sala Josep M. Arnau, es va presentar el calendari d’actes commemoratius dels deu anys de la mort de Fèlix Cucurull. L’acte, que va estar presidit per l’alcalde en representació de tota la vila, va comptar amb la intervenció del lingüista i historiador arenyenc Jordi Bilbeny.
Bilbeny va ressaltar com a valors que recordava de Fèlix Cucurull, la seva constància, la fidelitat i la coherència, i es va confessar deixeble seu de qui en guardava un molt bon record com a erudit.
La Mercè Cussó va presentar els actes que tindran lloc fins al mes d’abril, i en Jordi Cucurull va agrair en nom de la família l’esforç i dedicació de les persones que han fet possible programar tots els actes de la commemoració. També va presentar la web creada per aquesta ocasió i que us convido a visitar perquè es tracta d’un gran treball. Després de la recitació de diferents textos de Cucurull, a càrrec de Mercè Sàbat, Miquel Vila i Joan Pera, l’acte es va acabar amb el cant de l’Himne Nacional de Catalunya,
els Segadors.
Mitja hora més tard, al Teatre Principal, l’Orquestra de Cambra de Vic, va omplir la sala per escoltar la interpretació d’obres de Mozart, Toldrà, Casals i Txaickowsky. Considero que l’actuació de l’Orquestra va ser excel·lent i el públic assistent va aplaudir amb insistència per aconseguir escoltar dos “bis” . El concert, que estava inclòs dins els actes d’homenatge a Fèlix Cucurull, era organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de la gent gran, i comptava amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament d’Arenys de Mar, i la col·laboració de la Societat Coral l’Esperança.
Voldria pensar que aquest dissabte no ha estat un oasi dins la crisi que es viu a la vila arran dels fets de la nit de naps, sinó que es tracta d’una remuntada i que ben aviat es crearan les condicions ideals perquè torni la calma, havent solucionat els problemes que han existit i que han afectat una bona part de la població.