dijous, 30 de novembre del 2017

Risc a frau electoral

No es tracta de desconfiar de tothom, però vist el què hem vist, ningú no pot estar del tot tranquil amb què pugui passar a l'hora de comptabilitzar els vots del dia 21 de desembre. Us haig de dir que mai fins ara se m'havia acudit que a l'Estat espanyol es pogués produir un frau a l'hora del recompte dels vots, potser perquè en el fons creus que tothom és bo. En aquests moments, sense acabar-m'ho d'imaginar, sí que és cert que m'entra la por a què es produeixi una tupinada, com a única solució per evitar que l'independentisme continuï majoritari al Parlament català.
Si el govern de l'Estat, del partit polític més corrupte de la història democràtica del nostre país, i probablement de més enllà, ha estat fent el que hem pogut saber amb certesa, què no seria capaç de fer per evitar tornar a perdre on d'entrada en té tots els números. La conxorxa del PP amb els alts càrrecs judicials, que el protegeixen per evitar que la seva caiguda en desgràcia sigui irreversible, no ens pot garantir que els resultats que es donin a conèixer el dia 21 de desembre no estiguin manipulats.
M'agradaria pensar que es tracta d'una por sense motius, més fruit del boca orella que es produeix al carrer, però el fet que, fins ara, no hi ha res que hagi aturat les actuacions de frau del PP i, per l'altra banda, els que li podrien fer tornar vermella la cara, tampoc hi tenen gaire interès, no sé si perquè també tenen alguna cosa a amagar, no ens deixa gaire tranquils.
És bo, doncs, que els partits democràtics i nets de consciència aconsegueixin el màxim d'interventors possible per evitar que el frau, que ara podem témer, es converteixi en una realitat. Espero igualment que vinguin observadors internacionals perquè puguin vigilar si el govern de l'Estat i la seva policia actuen de manera correcta i transparent. Tant de bo que tot hagi estat un mal pensament.