dimecres, 8 de novembre del 2017

El Tribunal Constitucional anul·la la DUI, i...?

Ens informen que el Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la Declaració Unilateral d'Independència (DUI), i jo pregunto... Serveix d'alguna cosa? Que sàpiguen que a molts no ens fa ni fred ni calor. Després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, què importa que el TC anul·li o no la DUI? A més... qui és aquest Tribunal Constitucional? Aquell que es carrega allò que aproven tots els catalans, com l'Estatut aprovat pel Parlament, el Congrés de Diputats i referendat per Catalunya. Llavors, quina confiança tenim en el TC? CAP, ni mica.
A hores d'ara quan algú em parla del TC, o llegeixo notícies sobre anul·lacions i sentències seves, en faig el mateix cas de quan em parlen del sexe dels àngels. O potser encara menys. Fa molt temps que va deixar de marcar-me el que diu o deixa de dir aquest tribunal. No li reservo cap tipus de legitimitat ni cap mena d'influència sobre la meva manera d'obrar i pensar. És l'actual Tribunal d'Ordre Públic de l'època franquista, que ens oprimia, però no li fèiem cas.
Vivim en un Estat on la justícia no només és depenent de l'actual poder executiu del PP, i del legislatiu de PP, PSOE i C's, sinó que a més actua en contra de la mateixa Constitució i de l'Estatut d'Autonomia, un pecat que ens pengen al nostre sarró. 
Les darreres decisions judicials, sense judici, són una mostra de l'actuació descarada d'uns jutges que es mouen per ideologia i no per justícia. Estem vivint la pitjor crisi del sistema judicial en època democràtica, que no fa res més que posar en qüestió aquesta democràcia que tothom es posa a la boca.