dissabte, 4 de març del 2017

Tres candidats a liderar un partit en hores baixes

Si dic que la proclamació del nou líder del PSOE comportarà moltes portades dels diaris, a ningú li sorprendrà. És evident que serà matèria de molts comentaris i articles a la premsa en els propers mesos. Tots tenim molt clar que la identitat del nou líder del PSOE no deixarà ningú indiferent. Hi ha molts interessos al darrere i això pot comportar molta desconfiança en el procés d'elecció. 
Fins ara sembla ser que seran tres les candidatures. Patxi López i Pedro Sánchez ja s'han manifestat, i falta fer-ho Susana Díaz, que ja ha iniciat la campanya. Tots sabem que l'aparell del partit donarà suport a la presidenta andalusa, que té molts números de ser escollida per tots els militants.
El PSC podrà votar i si no canvien les coses ho farà a favor de Pedro Sánchez, que necessita recuperar la posició que va perdre per un cop d'estat de les mòmies socialistes que remenen els fils. Una vegada més tot fa pensar que el PSC resultarà perdedor, perquè els interessos del PSOE són molt poc d'esquerra. Sempre he cregut que el socialisme espanyol fa molts anys que va perdre la visió d'esquerres de la política i ha resultat ser un partit descafeïnat que l'ha conduït al lloc que es troba ara, molt lluny de qualsevol possibilitat de liderar un govern a l'Estat espanyol.
Seguirem amatents a l'actualitat política per veure si el PSOE arriba al punt d'inflexió per tornar a ser realment una opció de govern per al futur incert de l'Estat espanyol.