dissabte, 18 de març del 2017

François Fillon retratat per Albert Om

Setmanalment llegeixo la secció de l'Albert Om, els dissabtes al diari ARA, i acostumo a estar-hi molt d'acord, encara que a vegades penso que no va més enllà d'afalacs merescuts, i encertats. Avui he de dir que el personatge escollit, el presidenciable francès pel centredreta, el senyor Fillon, es mereix la crítica i sap greu que no pugui anar més enllà, és a dir, aconseguir avergonyir el protagonista i tirar la tovallola.
Una vegada més haig de manifestar que trobo lògica la reacció de molts europeus quan veuen quina ha estat l'actitud dels polítics de sempre, i per què alguns opten per donar suport a populistes com Marine Le Pen, que en el cas dels EUA seria Trump.
És inacceptable que un polític incompleixi les seves promeses, i si va anunciar que en el cas de ser imputat plegaria, ara no pot desentendre's-en. La seva actitud només s'explica per l'afany de poder i protagonisme i mai de servei a la població. És per això que molts ciutadans voldríem que els càrrecs polítics no es perpetuessin ni professionalitzessin, sinó que hi hagués un topall per evitar molts dels mals que pateix avui la democràcia occidental.
Fillon ha fet un mal ús de la seva posició privilegiada com a polític amb càrrecs de responsabilitat, i per això no és digne de lluitar per a la presidència de l'Estat francès. Honestament hauria de tirar la tovallola, o bé caldria que el sistema democràtic tingués les eines per retirar-lo forçosament.