dissabte, 31 de gener de 2015

Xavier Masgrau al capdavant de CDC

El seguiment que es fa de les relacions entre CDC i UDC és, en el cas d'Arenys de Mar, per partida doble. No hi ha dia que no surtin notícies sobre diferents posicions, sobretot pel que fa a UDC. Estem acostumats a que Duran i Lleida llenci proclames setmanals amb l'objectiu de ser notícia i, a poder ser, sortir a primera pàgina dels diaris.
Duran i Lleida es manté ferm en la seva crítica a ERC i la seva incomoditat vers cap tipus d'avenç sobiranista de la federació de CIU. Tot això incrementa la incertesa sobre quin serà el camí que seguiran i si la federació es presentarà compacte a les eleccions municipals, que sembla ser que sí, i a les autonòmiques del 27 de setembre.
Deia que a Arenys ho seguim per partida doble, després de les primàries d'UDC per escollir el seu alcaldable, tot i que un dels participants n'ha estat l'alcalde en aquest mandat. Avui he llegit que CDC ha ratificat com a número 1 a Xavier Masgrau i han convocat una assemblea conjunta el 22 de febrer, per nomenar el cap de llista de la federació.
El fet que des de CDC es defensés el candidat derrotat d'UDC, l'actual alcalde, provoca incertesa de quina serà la seva decisió en l'assemblea de finals de mes i, per tant, qui serà definitivament el candidat de CIU a optar a l'alcaldia.
A nivell de Catalunya hi ha veus sobiranistes que demanen a CDC que trenquin amb UDC, per tal de deixar-los en evidència i assegurar la defensa total de CDC al model plebiscitari de les eleccions i el vot favorable a la independència. M'imagino que CDC no ho té tan clar, ja que sempre s'han presentat junts i, en aquests moments, és més incerta la resposta de quin pes té Duran i la seva defensa política en el conjunt de la federació.