dimecres, 21 de gener del 2015

Encara un any de majoria absoluta

Avui hem presenciat un episodi més de la política piconadora del PP, que aprofita la seva majoria absoluta per legislar sense cap voluntat de consens ni capacitat d'escoltar altres opinions. Aquesta és la manera d'entendre la democràcia: si tens majoria absoluta fes el que vulguis i fes-ho ràpid abans no la perdis.
Escoltem com els partits de l'oposició es preparen per derogar les lleis del PP tan bon punt el partit ara en el govern perdi la majoria. I això és trist perquè afecta a temàtiques prou importants, com poden ser l'educació, la justícia... que creen una inestabilitat que impedeix consolidar polítiques a mig i llarg termini.
La irresponsabilitat dels polítics no els suposa cap tipus de conseqüències. Ells passen, però mai paguen per la seva actitud i el perjudici a la comunitat. Uns polítics que gosen pensar per nosaltres i fer-nos recomanacions. Els mateixos que amaguen i donen suport a corruptes.
Avui també hem sabut que Bárcenas sortirà de la presó amb una fiança de 200.000 euros, pendent de judici, i amb ganes, per part nostra, de que es resolgui d'una vegada. Ja sabem, però que al nostre país els processos judicials s'eternitzen, i a part de no recuperar els diners robats, tampoc veiem entrar a la presó gaires personatges.
A Catalunya es confirma el pacte ERC-CIU després de l'anunci del president Mas de la data de les eleccions, amb la voluntat de tirar endavant el pressupost i anar treballant les institucions d'Estat. I a Barcelona ICV ha aconseguit evitar un gran fracàs, gràcies al pacte d'esquerres amb Procés Constituent, Podemos i Guanyem. Un pacte que no hi ha volgut ser la CUP, perquè no té cap intenció de fer-ho amb ICV i no sé si tampoc amb Podemos.