dilluns, 12 de gener del 2015

Què en pensa Unió Democràtica de tot plegat?

Avui el president Mas s'ha reunit amb en Duran i suposo que han valorat la situació en què ens trobem. M'agradaria saber què en pensa en Duran i la resta d'Unió. De moment sembla que estan aconseguint que el president Mas no convoqui les eleccions.
A l'ARA digital llegia que el més fàcil és que Mas decideixi convocar les eleccions a la tardor, per la qual cosa les avançaria, però no tant com molts li reclamen, sobretot ERC. De totes maneres, potser haurem de donar la raó al PSC i fer-li notar al president que ja va sent hora de decidir o bé comunicar quina és la seva voluntat, perquè certament s'està ratllant el ridícul.
Es tracta d'una estratègia política, vull dir electoral? Una estratègia de partit i no de país, oi? Fer-ho abans o després de les municipals. Fer-ho després per si de cas Unió trenca amb Convergència, i d'aquesta manera no afecti la campanya municipal.
Han valorat la resposta dels electors? Els votants fidels fins ara de CIU acceptaran de bon grat esperar les eleccions autonòmiques per a després de les municipals? Els donaran suport en les municipals, o bé s'enfadaran i canviaran de partit? votaran ERC?
S'ha de dir que entretant el Partit Popular ens ha deixat una mica tranquil. Rajoy ha tingut temps d'anar fins a París a defensar la llibertat d'expressió. Perquè tots sabem que ell personalment, el seu ministre Fernández Díaz, i el tot el partit, són uns grans defensors de la llibertat d'expressió. L'última cosa que farien seria censurar cap tipus de publicació. A Espanya no s'imputen humoristes ni es tanquen publicacions pel que diuen. Es pot dir tot...
Esperem, doncs, que Mas faci públic què pensa fer aquest 2015, què passarà fer amb el pressupost d'enguany, i fins quan vol allargar la legislatura. Quan se sàpiga, saltaran els partits polítics de l'oposició, amb els espanyols a primera fila, criticant la decisió que hagi pres. Nosaltres començarem a pensar quina opció política ens representa millor, i preparar la butlleta.