divendres, 23 de gener del 2015

La CUP i ICV ens conviden a participar...

Ha arribat el moment en que tots els partits polítics es converteixen en defensors de la participació. Tots, tots potser no, perquè n'hi ha que ni en campanya electoral no en volen saber res. Alguns partits polítics tenen molt apresa la lliçó i saben que a quatre mesos de les eleccions han de fer veure que els agrada la participació dels ciutadans, quan l'únic que els interessa són els seus vots.
No dic que no se'n surtin, però és força denigrant i a mi em dol d'una manera especial. He vist campanyes d'apropament a entitats que durant els tres anys anteriors han criticat despectivament, però a la vigília de les eleccions l'única cosa que els interessa és que els votin. Això passa a casa nostra, i passa amb partits polítics que es creuen molt progressistes i d'esquerres.
Aquesta setmana la CUP i ICV han donat a conèixer els seus plans participatius. Diuen que volen rebre opinions, però no tots es comporten de la mateixa manera. Hi ha partits que estan totalment tancats, d'una manera perillosament sectària i que per molt que disfressin les formes, se'ls veu el llautó.
Hi ha partits polítics que ni es prenen la molèstia d'acostar-se a la gent, més enllà dels mítings electorals, amb promeses que no saben ni poden complir. Alguns d'ells es valen de les sigles dels partits, encara que a nivell estatal o autonòmic estiguin passant per un mal moment.
Seria desitjable que s'actués amb coherència i sense enganyar la gent. Hi ha personalismes que fan mal, perquè perpetuen una paràlisi de la vida social i econòmica de la vila, on només circulen els regidors i regidores, sense que el municipi n'obtingui cap benefici.
Sóc defensor de la participació, però no de la seva utilització per manipular i enganyar la ciutadania. Durant aquests mesos fins al 24 de maig podrem escoltar moltes proclames, malauradament la majoria seran superficials, sense contingut ni veritable voluntat de fer gaires canvis. La lluita per aconseguir el màxim nombre de vots, només serà per obtenir més cadires al Consistori, però al capdavall el rèdit que nosaltres n'obtindrem serà minúscul. Faig la meva crida a l'honradesa i respecte als arenyencs.