dissabte, 15 de novembre de 2014

Qui té por de Podemos?

Som moltes les persones que el fenomen Podemos ens fa por, però els motius són ben diversos i fins i tot contraposats. Hi ha qui té por de Podemos perquè els fa la competència i els pot fer perdre les eleccions. El PP i el PSOE saben que amb l'entrada de Podemos ells se'n van avall. El PP sap que perdrà la majoria absoluta i el PSOE que no serà ell qui li farà perdre.
A Catalunya també fa por a uns quants partits. ICV, per mèrits propis, ha d'anar a la baixa i és per això que intenta fer-s'hi amic per mirar de treure'n alguna cosa. Els partits sobiranistes ja no poden mirar només a una banda, la dels unionistes, sinó que també han d'estar alerta pel que pugui fer la gent de Podemos.
La ciutadania, els que hem d'anar a votar i decidir a qui li confiem el futur del país, ens trobem amb una panorama totalment diferent i amb moltes preguntes. Ens sembla molt bé que algú entri amb força atacant l'immobilisme dels partits tradicionals, que s'han limitat a repartir-se el liderat sense canviar res important. Ho veiem bé, però també ens fa por, perquè estem escarmentats. Tenim por que tot el que diu Pablo Iglesias ho porti a la pràctica, que sigui honest i tingui capacitat per fer-ho. Però encara ens fa més por que tota la gent que a tot Espanya s'apunti al carro de Podemos, tingui la capacitat per canviar el sistema polític que ens prediquen i siguin persones suficientment qualificades per liderar el nostre ajuntament, nació i estat.
Tothom té el dret a que hi confiem d'entrada, però avui que les xarxes socials són tan transparents i xafarderes, veiem coses que no són clares i actituds que gens engrescadores. Suposo que qui més qui menys ha buscat per Internet, Facebook o Twitter per saber com és el que sona com a cap de llista de tal o qual partit, i estic segur que hi haurà qui coincidirà amb mi que a Arenys de Mar pinten bastos.
El discurs de Pablo Iglesias és trencador en una societat adormida i avorrida per tanta mediocritat, corrupció i estancament econòmic i social. El moment és l'ideal, però hem d'estar molt atents que amb tanta polseguera no ens hi fem mal. No creieu que a Arenys ja tenim un ventall prou ampli? Podem canviar l'equilibri de forces sense necessitat de buscar-ne una de nova.