dissabte, 22 de novembre del 2014

La CUP es prepara per a un govern municipal de participació

Si una cosa sabem certa és que el diumenge 24 de maig hi haurà eleccions municipals. Què passarà abans o després ja no ho podem dir, i cada vegada resulta més difícil de preveure. El govern espanyol es serveix de la Fiscalia General per posar-ho tot molt difícil o molt fàcil, segons com es miri.
Conviurem amb les preparatives per conformar programes i candidatures municipals amb la incertesa de si s'avancen les eleccions a Catalunya o bé el president Mas vol acabar la legislatura i convocar-les després de les estatals.
A Arenys ja s'han organitzat diferents actes relacionats amb les eleccions municipals del maig vinent, cadascú de la manera que li va més bé i ho considera, amb la característica gairebé comú de parlar de la participació.
No ens deixem enganyar, però per aquesta paraula i valorem-la a fons. És molt fàcil dir que volem que la gent participi i molt diferent donar les eines perquè aquesta participació sigui real i no només una propaganda electoralista. L'experiència ens ha de servir per posar a cadascú en el seu lloc.
Algú creu que el govern municipal actual és fidel a la participació? Vull recordar que en l'inici d'aquest mandat es va suprimir la regidoria de participació, la qual es va recuperar amb l'entrada en el govern del grup municipal socialista. Què s'ha fet fins ara?
El procés participatiu per decidir què es fa amb una part del pressupost d'inversions, que ja es va fer en el mandat anterior, és l'única cosa que ens ha ofert el govern municipal actual. Participar no és només això. Participar no és només convocar una Audiència Pública anual. Participar vol dir molt més.
Però que ningú s'enganyi. Què han fet els grups municipals de l'oposició? criticar l'únic acte de participació d'aquest mandat que ha seguit els mateixos paràmetres que quan ells eren en el govern? És molt fàcil desautoritzar el govern, quan no es tenen responsabilitats, però cal ser coherent i honest en la crítica.
Tot fa pensar que el proper mes de maig tindrem poques possibilitats d'escollir forces polítiques que es creguin de veritat la participació. El poble català ha demostrat que està al costat del govern de la Generalitat quan ha convingut. Estic convençut que això també pot passar a Arenys, i per ara l'únic grup municipal que ha demostrat que es creu la participació i que vol treballar-la perquè sigui efectiva és la CUP. Veurem si d'aquí al mes de maig algú més s'ho planteja seriosament.