diumenge, 9 de novembre del 2014

Catalunya planta cara a la intransigència

Si una cosa teníem clara era la valoració que faria Rajoy, el PP i C's, fos quina fos la participació dels catalans aquest 9 de novembre. Frases com "això no és ni una consulta ni res", o bé "els efectes d'aquesta acció participativa seran nuls" no calia esperar a sentir-les perquè eren d'una evidència espaterrant. Però tant ells com nosaltres sabem que no és cert.
Començo a escriure aquest post a les 19h, una hora abans de que es tanquin els col·legis electorals, o com se'ls hagi de nomenar. És per això que no conec el percentatge de participació i molt menys el resultat, però estic d'acord amb els que diuen que hem guanyat. Siguin quins siguin els resultats finals.
Per primera vegada hem desobeït, deixant inútils tots els intents per prohibir-ho. Els partits polítics UPyD i C's han fet el ridícul més trepidant, i Rajoy i el PP català s'han de mossegar la llengua i només tenen el recurs d'amenaçar i menystenir el procés.
Si abans del dia d'avui el discurs repetit mil vegades era "el dia 9N no es votarà", ara que ja ho hem fet, el discurs serà "tot això és una comèdia que no servirà per a res". Nosaltres, però sabem que el dia d'avui tindrà els seus efectes i molts voldríem que fos la convocatòria d'un referèndum amb totes les garanties democràtiques. 
Suggereixo que a partir d'ara les eleccions a Arenys de Mar es realitzin en un únic equipament, de manera que ens hi retrobem tots i ho celebrem amb la mateixa il·lusió i interès d'avui. Potser no cal que sigui allà dalt l'Institut, però un bon lloc seria el Calisay.
Cal agrair a tots els voluntaris que han facilitat que la jornada d'avui hagi estat possible. També els partits polítics del bloc sobiranista, fins i tot ICV, i al president de la Generalitat que, al marge de les nostres simpaties polítiques, ningú no li pot negar el coratge i lideratge de tot el procés. No s'ha acabat res, haurem de continuar treballant junts, però el 9N ja el tenim al sac.