dijous, 27 de novembre del 2014

No renunciem a trobar millors polítics

No és la primera vegada que expresso la meva tristesa pel baix nivell de la majoria dels polítics actuals, i concretament dels seus líders o portaveus. I si ho faig és perquè de veritat em sap greu i penso que és una de les causes de la desafecció a la política i l'avorriment que patim els que tenim la paciència de seguir els debats i l'evolució dels partits polítics i les institucions.
Hi ha polítics que simplement expressen el seu odi vers els que pensen de manera diferent a ells, sobretot quan són conscients que representen a una minoria i que no tenen ni arguments ni capacitat per fer-hi front. Alguns d'ells utilitzen el cinisme, per intentar desvirtuar qualsevol debat polític, davant la seva incapacitat de presentar alternatives vàlides i sòlides, i defensar les seves idees.
Uns quants, però tenen problemes per mantenir-se en una línia argumental que desperti interès, al marge d'estar-hi o no d'acord. A mi no només m'agraden els discursos que van en la mateixa direcció del meu pensament, agraeixo explicacions i arguments contraris a la meva opinió, però que estan ben elaborats i sòlidament argumentats. 
En aquests dies en què la política catalana està tan revolucionada, ocupant les primeres pàgines dels diaris i debats radiofònics i televisius, la capacitat de lideratge dels nostres polítics rep molta pressió que l'obliga a despuntar i demostrar que hi és. No és estrany, doncs, que escoltem segons quins discursos que ens deceben i evidencien la feblesa argumental i dels seus pocs recursos.
Em sap greu que la Dolors Camats, de qui més d'una vegada he alabat el seu discurs, comparteixi espai i partit polític amb Joan Herrera que darrerament ha tirat per terra el prestigi que hagués pogut tenir en la política catalana. De ben segur que si compareu els seus discursos trobareu que no hi ha color. 
Podem recuperar els bons polítics, amb noves idees, il·lusions i projectes? Que tots defensin els seus ideals tenint en compte la ciutadania, amb arguments i escoltant els altres? Ens falten bons líders i si en trobem algun, defensem-lo i escoltem-lo.