dimarts, 11 de febrer del 2014

Les notícies que arriben del Congrés de diputats no sorprenen

Com tothom es podia imaginar, els resultats de les votacions dels congressistes espanyols han estat els esperats. El PP si una cosa té és que actuen en bloc. Potser els únics conflictes els pateix quan el protagonista és el territori, però al Congrés o al Senat van tots junts, no calen votacions secretes, perquè tenen la lliçó molt ben apresa.
Avui ha quedat demostrat que a Espanya tot es fa a cop de majories absolutes. La incapacitat per dialogar es nota quan aquestes no existeixen. La majoria absoluta, però, no hauria de ser sinònim de despotisme i abús de poder. Caldria fer entendre que el diàleg també és possible, i necessari, en situacions de majoria absoluta. L'opinió de la minoria també compta i no es pot reduir tot a vots a favor i vots en contra.
Hi ha actuacions que són descarades i que ens transporten uns quants anys en el passat. Si ara ens trobem endarrerits respecte a la majoria dels països occidentals, com estarem en un futur amb poques possibilitats de canvis de majoria?
M'agradarà seguir la discussió entre els presidents autonòmics d'Extremadura, la gran beneficiada del sistema polític i econòmic actual, i els presidents murcià, valencià i balear, els tres governats pel PP, però sense treure'n profit. El president extremeny els acusa de dividir Espanya. Aquesta arenga ja la coneixem des de fa temps. Quan reclames justícia t'acusen de confrontar i dividir. L'única actitud que et permeten és la de ser sumís i no obrir boca. Nosaltres, els catalans, hem dit prou. Servirà de res?
L'avortament i la jurisdicció universal han fet un pas enrere. Caldrà molts anys per recuperar la situació actual, i mai podrem assolir el nivell de la resta de països del nostre entorn. Espanya està condemnada a viure de la manera més rància possible.