dilluns, 10 de febrer del 2014

El PSC no convocarà primàries per a l'alcaldable d'Arenys de Mar

He llegit al web de Ràdio Arenys que el senyor Ramon Vinyes no considera aplicable les primàries per a municipis com el d'Arenys de Mar. I jo em pregunto per què? perquè seria un fracàs com les d'aquest cap de setmana (un 9% a Catalunya)? perquè ja està decidit? perquè no creuen en el sistema? perquè no es fien del que puguin dir els militants? perquè tenen pocs militants?
Ja sap senyor Vinyes que sempre l'he considerat el millor alcaldable, però no acabo de veure el motiu del per què no es poden organitzar primàries a Arenys de Mar. Suposo que si m'ho explica, ho entendré, però ara tinc els meus dubtes.
No sé si la premsa i el mateix PSC ha reflexionat sobre la participació en les primàries per escollir el cap de llista del PSC a les eleccions europees. La meva opinió és que ha estat un fracàs. Un èxit per a l'aparell del partit, perquè han col·locat el candidat que volien, que no és el que ha guanyat a l'urna d'Arenys de Mar.
Un 9% és un xifra ridícula i obliga a replantejar moltes coses. Potser és per això que el senyor Vinyes no ho veu factible en unes municipals. De fet, una condició obligada és que hi hagi més d'un candidat, i probablement a Arenys no hi seria, o sí?
Algú podrà justificar el per què de tan poca participació, però penso que només ho justifica el total desinterès de la majoria, fins i tot de la mateixa base dels partits, en aquest cas el PSC, per escollir els candidats. Passaria el mateix si canviéssim el sistema electoral? si votéssim les persones i no tant els partits?
El PSC s'ho ha de fer mirar, perquè l'enemic o, per dir-ho més suaument, l'adversari el té a dins, i el resultat pot ser d'escàndol. Una vegada més haig de dir que Pere Navarro passarà a la història, com l'artífex de la desfeta del partit socialista a Catalunya, de la mà d'un PSOE en hores molt baixes, incapaç d'aprofitar la mala imatge que té en aquests moments el PP.