dissabte, 8 de febrer del 2014

Josep Anglada és destituït com a president de PxC

Parlar del que passa a casa dels altres és sempre un risc, perquè la informació que tens no saps fins a quin punt és certa ni quin interessos hi ha al darrere. És per això que cal ser curós i si més no acceptar que tot allò que dius són opinions a partir de la informació que has rebut, amb risc d'equivocar-te.
Per què ho dic tot això? doncs perquè llegint la notícia de la destitució del senyor Anglada de la presidència del partit que va fundar, et vénen moltes coses al cap i no saps què hi ha de cert. D'entrada haig de dir que no m'ha sorprès la notícia. No és la primera vegada que li passa una cosa semblant. Sí que m'estranya que digui que sospita que tot plegat és una maniobra per espanyolitzar més el partit. Em sorprèn pel seu passat polític a Fuerza Nueva i que fins ara no he vist cap detall que em fes pensar que tenia cap tipus d'interès per defensar Catalunya. 
PxC des del principi s'ha manifestat com un partit espanyolista, encara que la seva prioritat sigui "primer els de casa". Aquesta casa no ha estat mai Catalunya, sinó Espanya. De què li vindria, si no, el seu interès per obrir delegacions a Espanya?
Si és cert que el motiu d'apartar-lo de la direcció del partit és per espanyolitzar més el seu discurs polític, no sé on arribaran ni on situarem C's i UPyD. Desconec la interioritat del partit i sempre l'he valorat a través del coneixement que tinc de l'Anglada, un vigatà que ens ha avergonyit a molts i de qui mai hem pogut confiar.
Ara, doncs, caldrà veure cap on camina el partit amb la nova direcció. Un partit que només té incidència en l'àmbit local en què, com és sabut, el perfil de les persones de cada municipi acostuma a ser determinant, per sobre de la marca o motlle del partit.
Tot això ha passat el mateix dia que el PSC escollia el protegit de la cúpula directiva com a cap de llista per a les eleccions europees. La candidata que ha perdut denuncia irregularitats. És enveja, un no saber perdre, o bé realment la maquinària de la direcció del PSC exerceix tant de control? El mateix dia, també, que la infanta Cristina ha declarat com a imputada en el cas Nóos.