divendres, 4 de febrer del 2011

La immigració a la Tertúlia

Aquest vespre, els amics i amigues de Debat i Tertúlia d'Arenys de Mar, hem convidat a dos representants de la comunitat magrebí de la vila, perquè ens parlin de la realitat que viuen, de quina manera s'han integrat a la nostra població, què pensen de la vila i de les persones que els han acollit, com és el dia a dia d'un marroquí a Arenys i, com no, de quina manera els afecta la crisi econòmica que estem patint.
Particularment estic interessat en conèixer com els va un dels pilars de l'Islam, la solidaritat entre la comunitat per ajudar als que s'ho passen malament. 
Desconeixem moltes coses d'ells, i si volem un futur amb convivència de totes les persones que formem part de la comunitat d'Arenys, ens cal obrir-nos i interessar-nos per les persones que són més diferents a nosaltres. Conèixer les seves vivències, els seus anhels, els seus objectius, i apropar-nos per col·laborar en fer un Arenys millor.
La meva experiència en contacte amb la comunitat magrebí, el temps que he estat regidor de Nova Ciutadania, és positiva. Sempre m'han obert les portes i la seva actitud ha estat positiva. Això no vol dir que no hi hagi problemes i que quedi per resoldre molts temes. L'esforç ha de ser per totes dues bandes, dels que han arribat a casa nostra i dels que els hem acollit. Els drets són els mateixos, i també els deures, i en això hem de fer grans esforços per compartir temps i espai.
La trobada d'aquest vespre, serà la que fa 93 des de l'inici del nostre grup de debat, i no serà la primera vegada que toquem el tema de la immigració. Els nostres convidats segur que ens ho faran passar molt bé, perquè aprendrem, i això és el que al cap i a la fi pretenem a l'hora d'escollir els temes de debat.