dilluns, 14 de febrer del 2011

Desconfieu dels encantadors de serpents

Diuen que la família te la trobes, però en canvi els amics els esculls. Això fa que els problemes familiars siguin més delicats i els trencaments, traumàtics. Amb els amics, sempre et queda l'opció de decantar-te'n i anar a la recerca d'altres amb qui sigui més fàcil la convivència. Però què passa a la feina? a la feina és una mica com la família, perquè no és tan senzill deixar-la per buscar-ne una altra, sobretot ara que estem en crisi. I en les organitzacions, en les activitats del temps lliure...? aquí cadascú hi diria la seva, ja que no sempre resulta fàcil deixar una activitat per culpa d'una desavinença amb els companys.
Després d'uns anys de treballar més o menys plegats, si alguna cosa em sap greu i em rebenta, és la manca de sinceritat, la mentida expressa, la hipocresia, allò de quedar bé al davant, però clavant-te el ganivet a l'esquena. D'aquests personatges en tenim més a prop del que ens pensem. Quan em trobo amb una situació com aquesta l'únic que em ve a la ment és fàstic i rebutj. A més, si us hi heu fixat, l'engany dura cinc minuts. De seguida ho descobreixes, perquè el mentider compulsiu no té memòria. No recorda què ha dit fa una estona i es descobreix ell mateix.
El pitjor que pot tenir qualsevol tipus d'organització, és un líder mentider i cregut, i normalment ve associat el qualificatiu de gandul. Un líder que és aparença i que necessita dels altres perquè li facin la feina, mentre pel darrere els carrega amb totes les culpes. Si teniu experiència amb associacions i entitats del lleure, potser us hi heu trobat, i probablement aquests personatges s'han presentat a les eleccions per a la presidència de l'entitat, amb grans paraules i promeses, però tot és buit de contingut, tot és pur engany. Si no us hi heu trobat, millor per vosaltres, perquè us asseguro que al cap d'uns quants anys de patir-ho, ja no pots més. No us equivoqueu! desconfieu dels encantadors de serpents, perquè al darrere només hi ha fum.