dissabte, 17 de juny del 2006

Jornada de reflexió

Avui tocava reflexionar i la veritat és que no he tingut massa temps per pensar en l’Estatut, però he reflexionat. Ha estat un dia en què he pensat més en dilluns i els dies successius que no pas en demà diumenge. De fet sobre diumenge ja ho tenia prou clar, però no acabo de veure què passarà a partir de dilluns.

Els diaris encara parlaven dels darrers actes de campanya i també de l’emprenyada del PP i d’ERC pel manifest del President, un episodi que en parlava ahir i no hi tornaré. Però avui es podien llegir i escoltar altres notícies: més morts a l’Iraq i també a l’Afganistan, més informació sobre la vida dels presoners iraquians en mans de les tropes nord-americanes, més lladres entrant per les cases... es tracta de notícies que ja no són originals sinó que trobem dia sí dia també a les pàgines dels diaris, fins a l’extrem que ja n’estem immunitzats, ja no ens afecten.

A veure doncs si passen aquestes vint-i-quatre hores de votació i escrutini i ens hi tornem a posar, però ara seriosament. Encara ens falta molt per aconseguir la justícia, eina bàsica per la pau. Perquè... d’això es tracta oi?