dimecres, 28 de juny del 2006

ERC i les eleccions

Sembla ser que ERC va agafant seny, deixant una mica de banda les veus més arrauxades –model Carretero- i penso que fan bé, sobretot si tenen la intenció de ser alternativa de govern o si més no la clau del nou govern català.

A diferència de Carod-Rovira, la imatge de Puigcercós, ja sigui per la seva manera de ser o bé per estar treballant al Congrés de Madrid, no ha passat pels tràngols del seu president de partit. El fet que faci pinya amb Carod, és una manera de reforçar la unitat del partit, si més no de cara a fora, i de donar suport al seu president que durant aquests tres anys ha rebut per tot arreu.
A Arenys també ERC ens ha presentat qui serà l’alcaldable el maig de 2007. Feia temps que corrien rumors sobre la possibilitat que l’actual cap de llista i exalcalde Joaquim Ponsarnau, podia deixar pas a un altre candidat, com sí que ha fet l’exalcalde Santiago Fontbona en el PSC, però serà en Quim qui afrontarà per tercera vegada el repte d’obtenir uns bons resultats que li permetin presidir el Consistori arenyenc.
Caldrà veure si ERC serà capaç de superar el llindar dels tres regidors i convertir-se també en clau de govern a Arenys de Mar. Tot fa pensar que l’actual alcalde Rubirola, de CIU, es tornarà a presentar, com també la regidora del PP, Rosa Zaragoza. Per Arenys de Mar, un regidor més o menys ha representat en les darreres legislatures canviar de govern i és per això que tots els partits voldran afinar molt la punteria.
La incògnita és ara conèixer els integrants de les diferents llistes. El missatge d’ERC dóna a entendre que pensa fer una renovació a fons, i el canvi de cap de llista al PSC és un bon motiu per fer el mateix. Rubirola, si repeteix, haurà de valorar si desitja continuar treballant amb la gent que s’ha mantingut ferma al seu costat o bé aconsegueix cares noves, amb més carisma i resultats. És de preveure que l’objectiu del Partit Popular sigui recuperar el segon regidor, que molt probablement tornaria a ser l’irrepetible Santiago Herce. Per acabar tenim pendent de veure si el VIA substitueix a ICV i quina persona col·loquen de cap de llista.
Ja sé que la marca del partit pesa molt i massa sovint importa poc la capacitat i qualitat dels integrants d’una llista a l’hora de decantar el vot. Penso que som molt pocs els que decidim el nostre vot segons qui es presenta, i és una llàstima. En una vila com la nostra, amb imaginació i un mínim de saber fer, es poden realitzar moltes coses. La legislatura que acabarem d’aquí a un any, haurà estat molt desgraciada i probablement haurem d’intentar oblidar-la el més ràpidament possible. Convindria doncs poder començar una nova legislatura municipal, amb l’equilibri de forces que determini la població, però amb l’esperança de comptar amb regidors i regidores capaces de fer un bon treball en benefici d’Arenys.