dilluns, 20 d’abril del 2015

La imatge de l'Estanis a les paperetes de Junts x Arenys

Si en alguna ocasió heu estat en una taula electoral rebent els vots dels electors, segur que us haureu trobat en el cas que una persona ha demanat poder votar Felipe González, en unes eleccions municipals, o en Jordi Pujol, en unes generals. Això ha passat i passa perquè moltes persones es fixen més en el líder que no pas en el partit, sobretot quan aquest líder té carisma i és reconegut.
L'exemple anterior seria el cas en que el nom de partit polític és menys significatiu que el seu líder, però tot i així ens volen fer creure que en unes eleccions municipals el que pesa més són les persones. Segur que en el vostre municipi hi ha caps de llista que molta gent desconeix i que els votarà per la marca del partit que tenen al darrere.
A Barcelona la candidatura "Barcelona en Comú" ha decidit dibuixar a les paperetes la imatge de l'Ada Colau, no fos cas que per desconeixement del nom de la candidatura es perdessin els vots. Això mateix va fer Podemos, aprofitant la influència mediàtica del seu líder Pablo Iglesias. Qui hauria votat la marca Podemos? calia que es fixessin en la cara d'aquella persona que dia rere dia es trobaven a la tele.
Ada Colau, que quan va deixar la direcció de la PAH va comunicar que no es ficaria a la política activa, sap molt bé que la seva cara val molt més que el nom escollit i tots els grups adherits, fins i tot ICV, que si no s'hi apuntava corria el gran risc de quedar a fora.
Jo trobo que Junts x Arenys haurien de fer el mateix. Aprofitant que l'Estanis té el do dels encantadors de serps, la seva imatge a les paperetes l'ajudaria a orientar el vot de moltes persones que encara el situen a CIU. Per cert, avui, al diari El Punt Avui, el posaven a la llista de polítics que no continuaran en el proper mandat. Se'ls hauria d'avisar de l'error.